De stekker gaat eruit…

Als bedrijf dat werkzaam is in de informatietechnologie is het onontkoombaar. Al onze medewerkers zitten veel en vaak achter een scherm. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat 38% van alle volwassenen aangeeft meer dan 8 uur per dag achter een scherm te zitten. Met de steeds verdere integratie van technologie in ons dagelijkse leven zal dat de komende jaren niet afnemen.  

Wat de effecten hiervan zijn op lange termijn weten we simpelweg nog niet. Wel zijn wij ervan overtuigd dat er een betere balans moet komen. In online en offline, in binnen en buiten, in technologie en natuur, in digitaal en face-to-face.  

Een betere balans die moet gaan zorgen voor een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal, van onze collega’s. Wat zeg ik, van iedereen.  

Om een start te maken met het zoeken naar die balans doen we mee aan de Global Day of Unplugging en trekken we op 3 maart aanstaande de stekker uit InQuisitive voor één dag. Die dag zijn al onze medewerkers vrij. Gaat de website, Instagram en LinkedIn op zwart en Whatsapp en andere meldingen op stil. Sommigen collega’s zullen gaan sporten, anderen zullen bier gaan brouwen, en weer andere gaan het bos in met hun gezin. Maar even een dag geen scherm. Een eerste stapje naar een betere balans.

Doen jullie ook mee? 

Deel dit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie