Team Tuesday Chai

Chai Stofkoper, de ‘Nerd par excellence’ bij InQuisitive en leeft voor de muziek. Hij componeert, arrangeert en is ook nog bassist. En dan testen?

In het begin heeft hij dat nog wel eens moeten uitleggen. "Neem bijvoorbeeld een stuk van Mozart, Zappa of een andere favoriete componist. Als je die partituren bekijkt en precies wilt begrijpen waarom het klinkt zoals het klinkt? Of stel je voor dat het ergens niet klinkt, zoals het moet. Vind de noot maar die verkeerd geschreven staat en leg uit waarom dat niet klopt".

Verder is Chai altijd bezig met dingen te leren. Zo spreekt hij naast Nederlands ook Spaans en Turks. Verder was hij anderhalf jaar terug ook nog op de universiteit in Antwerpen te vinden om wiskunde te studeren. "Wiskunde is zo machtig mooi. Daar heb je ook zo een onbeschrijflijk gevoel: niet alleen dat je weer iets nieuws komt te weten, maar je voelt in je #hersenpan van alles gebeuren. Dat je in staat bent om over dingen na te denken waar je eerder niet over kon nadenken." 

Het laatste jaar is het vooral diepgang in de code en programmeren. Alles leren over frontend, backend, infra en devops. “We zijn bezig met hele gave dingen binnen InQuisitive. Ik ben nu op zoek naar een toffe opdracht als #developer. Ik heb me hierop voorbereid en nu gaat het gebeuren!” Op de vraag, “Ben je wel eens bang dat het niet lukt?” zegt hij: “Nee, nooit. Ik doe alles wat ik doe met 101% inzet en dan gebeurt het ook. Gebeurt het een keer niet, dan heb ik gedaan wat ik gedaan heb, geleerd wat ik geleerd heb. Ik heb niks verloren, ben niks armer en ben niks kwijt.”

Chai woont in een klein Rotterdams appartementje met zijn vrouw en drie katten. “Op de valreep voor de lockdown zijn we getrouwd in Libanon. Voorwaarde was wel dat haar kat `Cat` ook mee mocht, dus er is altijd commotie thuis.” “Hoe meer zielen hoe meer vreugd en eerlijk is eerlijk: met twee extra is het huis nog nooit zo netjes geweest, al blijf ikzelf een ongeneeslijke rommelkont.” 

Als er een keer mooie donkere heldere nacht te vinden is, dan gaat Chai op pad met zijn #telescoop om sterren te kijken. “Voorheen zag ik telescopen als iets wat enkel weggelegd is voor wetenschappelijke instituten. Ik had er gewoon nooit over nagedacht dat je dat ook zelf kon hebben”. Hij is dan ook regelmatig te vinden ergens tussen de velden. “Heerlijk een paar uurtjes in de hemel turen. Verbinding zoeken met dat enorme heelal. Het gevoel dat je de weg kent, dat sommige sterren vrienden worden. Hey Betelgeuze, ‘t is fris vanavond, nietwaar?” 

Ook lid worden van het team? Neem contact op met Kirsten!

Schrijf of bel met Kirsten de Recruitment Questioneer !

Bel mij op 06 42846429 of verstuur een bericht !