Performance Tester

Untitled-2

‘Wat als er een nieuw systeem wordt toegevoegd aan het huidige landschap? Wat als er een nieuwe regio aansluit, waarbij er honderden nieuwe gebruikers het systeem gaan betreden?’ Of ‘wat als er speciale dagen zoals Black Friday op de loer liggen. Kunnen we die (over)belasting dan wel aan?’

Als deze vragen je fantasie niet prikkelen en je niet direct zin hebt om de boel eens flink te stressen, dan zijn we bij InQuisitive niet op zoek naar jou. Maar, als je na dit te lezen alles wilt inzetten om aan te tonen dat jouw kennis deze vraagstukken gaat oplossen, dan nodigen we je uit om verder te lezen.

(on)Bewust maken veel klanten zich zorgen over de performance van hun applicatie. Jij kan als geen ander laten zien waar de pijn zit. Jij kunt problemen kwantificeren en meedenken met de klant naar een passende oplossing. Zelf erger jij je al aan elke seconde die je weer zit te wachten op de resultaten van een zoekopdracht. Jij kunt eenvoudig aan de klant uitleggen dat performance minstens zo belangrijk is als functionaliteit. Je ziet het als een uitdaging als tijdens een stress- of piektest de applicatie onderuitgaat. Jij bent namelijk pas echt tevreden als deze applicatie de performance hertest met twee vingers in de neus haalt.

Als dit jouw meters doet uitslaan en je herkent je in onderstaande:

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo opleiding in een relevante technische richting
  • De tool is slechts een middel, maar Jmeter, LoadRunner, Neoload etc. zijn jou niet onbekend.
  • Jij hebt de drang om de ‘waarom’ boven water te krijgen en mee te denken in de oplossing
  • Binnen seconden schakel je tussen developer, eindgebruiker en stakeholder
  • Door inzet van de juiste tooling, haal jij elk lek boven water, weet jij waar de knelpunten zich bevinden
  • Je schrikt niet van CI/CD pipelines en aanverwanten zoals Docker, Kubernetes, Jenkins, Atlassian Bamboo, Gitlab CI, Microsoft Azure DevOps
  • Op het gebied van monitoren, visualiseren en rapporteren ken je de juiste tooling. En kun je aangeven waar het probleem zit. Of het nou in de backend, middleware of front-end zit. Op het mainframe, Linux of WAS. Jij weet hoe je het inzichtelijk moet maken, zodat iedereen het begrijpt.

 
Dit is waar jij InQuisitive in kan herkennen. InQuisitive is op een missie. Een missie om innovatieve, groeiende en duurzame bedrijven te helpen met de (IT-)uitdagingen waar ze voor staan. Wij zorgen ervoor dat ze niet meer wakker hoeven te liggen van de risico’s in hun software of de kwaliteit van hun data. Wij stellen zaken ter discussie en stellen de vragen die niemand anders durft te stellen. 

Heb jij een duidelijke mening over bovenstaande en lijkt het je tof om jouw kennis en visie te delen met één van onze Performance testers? Dat kan! Ook als je eens kennis wil maken, niet omdat je je herkent in bovenstaande, maar juist omdat dat dat niet het geval is: laat vooral wat van je horen. Scherpe blikken en kritische mensen, daar houden we van! 

Ben je benieuwd of er een wederzijdse klik is? We nodigen je graag uit bij ons op kantoor in Amersfoort, of we komen een keer bij jou langs.

Leuk? Deel deze vacature!

Ben jij klaar voor je volgende challenge?

Wil je liever nog wat meer weten? Bel dan zeker even naar 088-1302900 en krijg één van de InQuisitive collega’s aan de lijn.