Test Automation Engineer

Untitled-1

“We hebben testautomatisering nodig”, roept de klant. Dus is het jouw opdracht om de testen te automatiseren, met “Selenium en Java, want dat is industry standard”. Eenmaal een weekje op de opdracht kom je erachter dat alle developers C# en typescript schrijven. En dat de tests al in 10 min allemaal klaar zijn, als je eenmaal alle users en data klaar hebt staan en de omgeving draaiende hebt. Wat nu? Schrijf je de tests en zorg je voor een stabiele set aan automatische tests zoals afgesproken? Als dit het antwoord is, dan ben je waarschijnlijk een prima testautomatiseerder, maar niet wat wij bij InQuisitive zoeken.

Voor InQuisitive zoeken we mensen die kritisch nadenken, durven de status quo te bevragen, en niet bang zijn om duidelijk hun ideeën te communiceren. Dat ze hun vak als testautomatiseerder verstaan, dat is een given. Maar wat met de when en then?

 • Schrijf je de tests, met Selenium en Java, en kijk je dan of er verder nog verbeteringen mogelijk zijn?
 • Bespreek je met je manager, dat het veel beter zou zijn om eerst met wat sql script het klaarzetten van de users en testdata te automatiseren, en dan weer eens te kijken naar de automatische tests?
 • Ga je naar de Product Owner en het team om vragen te stellen, wat het doel is van jouw opdracht en om te zien hoe je als automatiseerder en tester de beste bijdrage kan leveren aan het team?

Heb je nog veel betere ideeën dan deze, en valt hier nog wat op aan te merken? Lees dan vooral verder!

Hieronder staan een aantal punten die een Test Automation Engineer van inQuisitive kenmerken.

 • Een afgeronde HBO- of WO opleiding in een relevante technische richting
 • TMap en/of ISTQB gecertificeerd
 • Kennis van tools zoals Selenium, Cypress, HP UFT, Azure DevOps, Fitnesse, Gherkin, Cucumber, SoapUI, Specflow, JMeter, TestCafe, Postman, REST Assured of andere frameworks voor (test) automatisering
 • Kennis van CI/CD pipelines en aanverwanten zoals Docker, Kubernetes, Jenkins, Atlassian Bamboo, Gitlab CI, Microsoft Azure DevOps
 • Kennis van programmeertalen zoals C#, Java, Javascript, Typescript of PowerShell
 • Ervaring met het werken in een Agile omgeving
 • Ervaring met één of meerdere script-programmeertalen als C, C++, C#, Java, Python
 • Sociaal en communicatief vaardig; Je weet hoe je kritische punten goed over kunt brengen
 • Eager en altijd wel bezig om nieuwe dingen te leren. Ook aan anderen!
 • Weet hoe informatie te vinden op bijv StackOverflow en hoe hulp te vragen en de samenwerking met collega’s te zoeken

Dit is waar jij InQuisitive in kan herkennen. InQuisitive is op een missie. Een missie om innovatieve, groeiende en duurzame bedrijven te helpen met de (IT-)uitdagingen waar ze voor staan. Wij zorgen ervoor dat ze niet meer wakker hoeven te liggen van de risico’s in hun software of de kwaliteit van hun data. Wij stellen zaken ter discussie en stellen de vragen die niemand anders durft te stellen.

Herken jij jezelf in dit profiel en lijkt het je tof om eens van gedachten te wisselen met een van onze Test Automation Engineers? (Of is het eigenlijk niet helemaal voor jou van toepassing, of zelfs helemaal niet maar denk je toch dat je een goede aanvulling voor InQuisitive zou kunnen zijn?) En ben je benieuwd of er een wederzijdse klik is? Dat kan! We nodigen je graag uit bij ons op kantoor in Amersfoort, of we komen een keer bij jou langs.

Leuk? Deel deze vacature!

Ben jij klaar voor je volgende challenge?

Wil je liever nog wat meer weten? Bel dan zeker even naar 088-1302900 en krijg één van de InQuisitive collega’s aan de lijn.